Muziekles: Carnaval der dieren (groep 3 t/m 6)

Het Carnaval der dieren is een muziekstuk gemaakt door Camille Saint-Saëns in 1886. Met zijn muziek wil hij 14 verschillende dieren uitbeelden door middel van muziek.

Opdracht 1:

Pak een leeg A4 papier, potlood en eventueel kleurpotloden of stiften. Verdeel je blad in 4 vakken. Dit kan door te vouwen maar je mag ook 4 vakken tekenen.

Opdracht 2:

Luister naar de muziek. Je hoort vier keer een ander muziekstuk uit het Carnaval der dieren van ongeveer 1,5 minuut lang. Tussen de verschillende muziekstukjes komt telkens een korte pauze. Aan welk dier denk jij? Teken bij ieder muziekstuk het dier waar jij aan denkt in de vakken die je net hebt gemaakt op de lege blad.

Opdracht 3:

Kwam de muziek je bekend voor? De muziek van het Carnaval der dieren kun je namelijk ook horen in de Efteling en in Disney-films. We gaan nu kijken of jij hetzelfde dacht als de componist (de man die de muziek heeft bedacht). Kijk onderstaand filmpje. Je hoort hier het hele Carnaval der dieren. Herken je de muziek van net nog? Heb jij dezelfde dieren getekend of niet? Laat het weten!

6 reacties

  1. Ik kon de link ook niet meer openen, maar heb goed geluisterd, gezocht en vergeleken en ben 100% zeker dat het dit is:
    1. aquarium
    2. fossielen
    3. leeuw
    4. vogels/volière

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *