Muziek- en tekenles: De toverfluit deel 3/3 (groep 5 t/m 8)

Dit is een lessenserie. De serie bestaat uit 3 lessen. Je bent nu op de pagina van de derde les.

Les 3: Je gaat luisteren naar het laatste deel van de opera ‘de toverfluit’. Weet je nog waar de eerste twee delen over gingen? Als je het bent vergeten lees dan even de bladzijden terug die je onderaan les 1 en 2 kunt vinden.

Om er weer een beetje in te komen kun je hier kijken naar een video over de muziek van Mozart. Klik hier om de video te openen.

Luister nu naar het laatste deel van het verhaal.

Opdracht: Teken een stripboek

Pak een leeg A4 papier. Je gaat een stripboek tekenen van het verhaal. Vandaag maak je de laatste pagina. Op de eerste twee pagina’s heb je de andere delen van het verhaal al getekend. Teken verschillende vakken op je papier. Hier kun je een paar voorbeelden zien. Als je een printer hebt mag je er ook eentje printen, maar je kan het natuurlijk ook natekenen of zelf bedenken hoe je de vakjes wil. Nu is je hele stripverhaal af en kun je het als een boekje aan elkaar nieten en aan iemand laten lezen.

Ook dit deel van het verhaal was misschien best moeilijk te volgen. Daarom kun je dit deel van het verhaal hieronder nog eens nalezen. (Het is wel net een beetje op een andere manier verteld dan in het luisterverhaal).

Klik op de tekst om te vergroten.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *