Muziek- en tekenles: De toverfluit deel 1/3 (groep 5 t/m 8)

Dit is een lessenserie. De serie bestaat uit 3 lessen. Je bent nu op de pagina van de eerste les.

Les 1: De toverfluit is een opera geschreven door Mozart. Misschien heb je weleens van Mozart gehoord. Als introductie zie je hieronder een kort filmpje over de componist (iemand die muziek bedenkt) Mozart. Vergeet niet de ondertiteling aan te zetten want het filmpje in in het engels.

Je weet nu een beetje wie Mozart is en als je goed hebt opgelet weet je nu ook wat een opera is. Een opera is een soort gezongen toneelstuk. Wij gaan het hebben over een opera van Mozart namelijk ‘De toverfluit’. In de eerste les luister je naar een deel van het verhaal met muziek. Dit duurt iets meer dan 20 minuten. Als je het moeilijk vindt om zo lang alleen maar te luisteren mag je ondertussen ook een tekening maken van wat je in het verhaal hoort. Wel goed opletten hoor want je krijgt na het luisteren nog een opdracht. Wat je te horen krijgt is niet het hele verhaal. De andere delen krijg je te horen in de volgende lessen.

De toverfluit deel 1

Opdracht: Teken een stripboek

Pak een leeg A4 papier. Je gaat een stripboek tekenen van het verhaal. Vandaag maak je de voorkant en op de achterkant (of op een nieuw blad) teken je de eerste pagina. Op de eerste pagina teken je het deel van het verhaal dat je net hebt gehoord. Teken verschillende vakken op je papier. Hier kun je een paar voorbeelden zien. Als je een printer hebt mag je er ook eentje printen maar je kan het natuurlijk ook natekenen of zelf bedenken hoe je de vakjes wil.

Het verhaal was misschien best moeilijk te volgen. Daarom kun je dit deel van het verhaal hieronder nog eens nalezen. (Het is wel net een beetje op een andere manier verteld dan in het luisterverhaal).

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *